sep 26, 2017 / by Marie-Louise Verschuuren / In Blog Maveza Sales Support / Leave a comment

Nieuwe Wet VGA Mei 2018!

Zoals vele van u al weten verandert per 28 mei 2018 de wet op het gebied van gegevens verwerking.

De zogenaamde AVG Algemene verordening gegevens bescherming.

Maar wat verandert er nu werkelijk?

Ik ben in het onderwerp gedoken; heb de wet teksten gelezen, vele blogs en artikelen waarvan ik de weblink in de tekst zal bijvoegen.

Voor iedereen die nu al bezig is met dataverwerking en dit op de juiste wijze doet veranderd er niet zo heel veel. Daar bedoel ik mee dat je weet hoe de gegevens zijn verkregen; of er netjes toestemming is gevraagd voor verwerking etc.

Er is al Europese wetgeving die vrij strikt is en vrij helder als het gaat om de verwerking van persoonsgegevens.

Met dank aan Edwin Vlems en zijn blog artikel op: http://ow.ly/FnrY30foxxk. Wordt heel helder uiteen gezet wat er veranderd en hoe deze “nieuwe” wet eruit ziet.

Daarbij wordt met dank aan Victor Bonke op 14 mei 2016 een case voorgelegd die voor de telemarketing erg belangrijk is. (zie commentaar: http://ow.ly/HOi730flSfJ)

Het heldere antwoord van Charlotte Meindersma van Charlotte Law & fine :

  1. Openbare informatie mag gewoon worden gebruikt.
  2. Gekocht is discutabel. De gegevens mogen namelijk alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor de eigenaar van de gegevens toestemming heeft gegeven.
  3. Gegevens zijn verzameld in het eigen CRM systeem dan mag je ze gewoon gebruiken.
  4. De gegevens zijn opgeslagen om een White paper te verstrekken. Je moet dan nog expliciet toestemming vragen of je ze ook over andere onderwerpen mag contacteren. Daar zullen ze dus vooraf nog expliciet een vakje voor aangevinkt moeten hebben.

De hele discussie vind u op bovenstaande link van Marketing Facts (http://ow.ly/wkVO30foxAm)

Op de webpagina van Autoriteit persoonsgegevens (http://ow.ly/MzJJ30flTCA) vindt u de verordening gegevensbescherming vanaf mei 2018.

Voor wie geen zin heeft om de complete wet tekst te lezen kan ik u de volgende pagina aanraden: http://ow.ly/vSjp30flTXh

Op deze pdf wordt kort en helder uitgelegd wat de wetgeving precies inhoud.

Wat verandert er voor Maveza Sales Support?

Wij zullen uw gegevens bewaren indien gewenst zodat deze voor u toegankelijk blijven. Anders krijgt u de gegevens gewoon retour zoals u van ons gewend bent en zullen wij ze vernietigen.

Ons uitgangspunt is immers: het zijn uw gegevens.

Zoals u van ons gewend bent weten wij waar gegevens vandaan komen en werken wij niet met discutabele lijsten. Wij hergebruiken geen gegevens en alle gegevens zijn volledig zichtbaar voor onze klanten.

Ook na mei 2018 blijven wij uw betrouwbare partner voor het vinden van nieuwe klanten.

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.